Marija Fernandeza atzīst, ka ir nepatīkami, ja šie produkti ātri bojājas un tikko paspēj nopirkt.
Vasaras laikā augļu patēriņš parasti pieaug. Šim gadalaikam raksturīgie produkti ir svaigi, bagāti ar garšu un uzturvielām, piemēram, vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem.
Turklāt tie parasti satur daudz ūdens , kas padara tos par lieliskiem sabiedrotajiem cīņā pret dehidratāciju karstumā. Arbūzs un melone — šī gada laika klasika , lai gan arī citi, klasiskāki augļi, ir tikpat populāri.
Jebkurā gadījumā augsta temperatūra var sabojāt svaigi nopirktos produktus. Mājsaimniecības eksperte Marija Fernandeza, kas sociālajos tīklos pazīstama kā «marianordichouse», TikTok dalījās ar padomu, kas palīdzēs novērst augļu bojāšanos uzreiz pēc pirkšanas.
Triks, kas neļaus augļiem sabojāties vasarā
«Tik žēl, kad avokado sabojājas pēc divām dienām», — atzīst eksperte. Lai tas nenotiktu, viņa iesaka avokado pievienot dažus pilienus citrona sulas un glabāt tos Tupperware traukā ledusskapī.
Melonēm un arbūziem viņa iesaka uz hermētiska konteinera dibena likt papīra dvieli: „Tas uzsūc mitrumu un saglabājas daudz labāk”. Attiecībā uz banāniem eksperte norāda: „Ja nogriež kātiņus un ietin tos atsevišķi alumīnija folijā, tie ilgāk saglabājas, nepaliekot melni”.
„Banāni un āboli izdala etilēnu, kas paātrina citu augļu nogatavināšanos. Labāk tos glabāt atsevišķi un turēt augļu vāzi tālu no saules stariem. Kad augļi nogatavojas, glabājiet tos ledusskapī,” brīdina Fernandeza.
Publikācija guva daudz skatījumu. Komentāros daži norāda, ka daži paņēmieni viņiem ir palīdzējuši.
Cits tomēr apgalvo, ka arī citrons krāso avokado melnā krāsā, bet olīveļļa — nē. Marija Fernandeza paskaidroja, ka šis paņēmiens darbojas viņas gadījumā, bet viņa mēģinās konservēt avokado arī olīveļļā.