Citas izplatītas kļūdas olu uzglabāšanā mājās ir to iepriekšēja mazgāšana, uzglabāšana istabas temperatūrā pēc uzglabāšanas ledusskapī vai novietošana blakus produktiem ar spēcīgu smaržu.
Olu uzglabāšana ar asu galu uz leju var ietekmēt to svaigumu: vai tās saglabāsies ilgāk vai ātrāk sabojāsies. Lai gan daudzi tās uzglabā ledusskapī, kā nu sanāk, pareizā novietošana tieši ietekmē to saglabāšanos.
Tā to izskaidroja specializēts konts Instagram postā, kas uzsver svarīgumu šķietami vienkāršam žestam. Postā paskaidrots, ka olas jāuzglabā ar asu galu uz leju, nevis tā, kā tās atrodas kartona kastē, kad mēs tās pērkam.
Kā uzlabot dabas aizsardzību mājās
Šāda ieteikuma iemesls slēpjas olas iekšējā struktūrā. Tās platākajā daļā atrodas gaisa kamera — neliels telpa, kas kalpo kā dabiska aizsardzība. Ja olu novietot ar čaumalu uz augšu, gaiss pacelsies un var pārplīst membrāna, kas atdala čaumalu no satura, paātrinot sadalīšanās procesu. Tāpēc olas vislabāk glabāt ar šaurāko galu uz leju.
Papildus pareizai glabāšanai eksperti iesaka ne mazgāt olas pirms glabāšanas, jo čaumala ir dabiska aizsargslānis. Ieteicams arī glabāt olas oriģinālajā iepakojumā, tālu no spēcīgas smaržas un stabilā temperatūrā, vēlams ledusskapja vidū.