Uzziniet ideālo glabāšanas laiku, kas ļauj saglabāt tekstūru un garšu.
Atlikušos picas gabalus parasti glabā tieši saldētavā, lai pagarinātu to derīguma termiņu. Tomēr daudzi nezina, cik ilgi tos labāk glabāt šādā veidā.
Pēc pārtikas drošības speciālistu teiktā, nav ieteicams to atstāt uz ilgu laiku, jo tas var ietekmēt tā tekstūru un garšu.
Cik ilgi picu var glabāt saldētavā?
Picas gabals var glabāt saldētavā no 1 līdz 2 mēnešiem, nemainot kvalitāti . Pēc šā laika, lai gan pareizi glabājot tā joprojām var būt droša lietošanai, tā var zaudēt savas īpašības.
Pildījuma veids arī spēlē svarīgu lomu, jo pica ar svaigiem dārzeņiem vai jūras velšu pildījumu uzglabājas īsāku laiku nekā pica, kas satur tikai sieru un gaļas gabaliņus.
Kā sasaldēt picu, lai tā nezaudētu garšu, soli pa solim
Lai jūsu pica izdotos ideāla, ir svarīgi ievērot šādus soļus:
- Ļaujiet mīklai pilnībā atdzist pirms uzglabāšanas. Ja to sasaldēsiet siltu, tajā uzkrāsies mitrums un tā var kļūt lipīga.
- Sadaliet porcijās un ietiniet tās vienu pēc otras polietilēna plēvē vai alumīnija folijā.
- Glabājiet tās maisiņā vai konteinerā, kas piemērots sasaldēšanai . Tādējādi izvairīsieties no sals apdegumiem.
- Uzrakstiet uz konteinera sasaldēšanas datumu. Tādējādi zināsiet, kad produktu var lietot.
Kā uzsildīt picu, lai tā kļūtu kraukšķīga?
Lai gan mikroviļņu krāsns ir vienkāršākais un ātrākais variants, tas nav labākais risinājums, jo mīkla tajā parasti paliek pilnīgi mīksta. Tāpēc, lai atjaunotu sākotnējo picas tekstūru, vislabāk to uzsildīt antipīdā pannā vai cepeškrāsnī 8–10 minūtes.